Kuluntalahden maneesien ja ratsastuskentän käytön ja varausten periaatteet

Ratsastusalueet palvelevat kaikkia ratsastuksen harrastajia. Tavoitteena on antaa jokaiselle mahdollisuus harrastaa ratsastusta omien tavoitteidensa mukaisesti.

Alueita käyttävät toimijat ja ratsastajat sitoutuvat ottamaan aina muut omassa toiminnassaan huomioon ja allekirjoittamallaan ratsastusalueiden käyttösopimuksella sitoutuvat yhteisiin pelisääntöihin. Ratsastusalueilla järjestettävien valmennusten ja kurssien vastuuhenkilölle lähetetään tiedote ja vastuuhenkilö vastaa siitä, että osallistujat noudattavat ratsastusalueiden toimintaääntöjä.

Ratsastusalueiden käytössä ja varauksissa painotetaan seuraavia ryhmiä alla olevassa etuoikeusjärjestyksessä:
1) Tuntiratsastajat – KHK:n ohjatut tunnit
2) Alueen ja seuran viralliset valmennusryhmät
3) Ratsastusalueiden käyttösopimuksen allekirjoittaneet yksityisratsastajat, terapeutit
4) Muut valmentajat, tasapuolisesti kaikki lajit huomioiden
5) Muut toimijat erikseen sovituin käyttöehdoin

Ratsastusalueiden (talvisin maneesit ja kesäisin ulkokenttä) käytön viikkokalenterit päivitetään tarpeen mukaan.

Poikkeuksen em. järjestykseen tekevät Kajaanin ratsastusseuran järjestämät kilpailut ja valmennustilaisuudet. Ratsastusalueiden käytön koordinoinnista vastaa Kajaanin Ratsastusseura ry. Yhteyshenkilönä toimii seuran tiedotusvastaava. Päällekkäisissä varauksissa päätöksen tekee Kajaanin Ratsastusseura ry:n hallitus.

Voimassa olevan tuntisuunnitelman ja tapahtumakalenterin ulkopuolelta tulevat yksityistunnit tulee ilmoittaa KRS:n tiedotusvastaavalle kaksi (2) päivää ennen tilaisuutta. Ilmoituksesta tulee käydä ilmi tilaisuuden aihe ja vastuuhenkilö.
Ratsastusalueiden toimintaperiaatteissa määritellyt koko tilan varauksen vaativat tilaisuudet tulee ilmoittaa KRS:n tiedotusvastaavalle vähintään kaksi (2) viikkoa ennen tilaisuutta. Ilmoituksessa tulee käydä ilmi tilaisuuden aihe (valmennus, ryhmä tms. ja vastuuhenkilö). Vastuuhenkilölle lähetetään tiedote ja hän vastaa siitä, että osallistujat noudattavat ratsastusalueiden toimintasääntöjä.

Hevosen omistajana/haltijana vastaan, että kaikki hevosellani ratsastavat noudattavat toimintasääntöjä ja periaatteita, jotka on jaettu käyttösopimuksen allekirjoittaneille.

Mikäli jonkun tallin hevosella/hevosilla on todettu tai on epäily tarttuvasta taudista, ko. tallin hevoset eivät saa käyttää maneeseja ennen kuin tarttumisvaara on ohi tai ei ole epäilyä taudista. Kielto koskee myös kaikkia kyseisessä tallissa asioivia henkilöitä.

Mikäli todetaan, että ratsastusalueiden käyttösopimuksen tehneet toimijat/henkilöt eivät ole toimineet sopimuksen mukaisesti tai alueiden käytössä ilmenee ristiriitoja, ratkaisujen tekijänä toimii Kajaanin Ratsastusseuran hallitus. Hallitus voi nimetä erillisen työryhmän käsittelemään ratsastusalueiden käyttöä koskevia asioita.

Päivitetty maaliskuussa 2019