Maneesin avajaisjuhlat 30.9.2006

Teksti: Sari Nieminen ja Virpi Lämsä

Kuvia avajaisista löytyy kuvagalleriasta. Kuvat: Sari Nieminen

{phocagallery view=categories|imagecategories=1|imagecategoriessize=4|hidecategories=3}

LEENAHALLI ?teksti lukee uuden maneesimme nimilaudassa, jonka seuramme hallitus on juuri paljastanut yleisölle aplodien saattelemana. Maneesin nimi on kunnianosoitus seuramme pitkäaikaiselle puheenjohtajalle Leena Valtaselle, joka silminnähden liikuttuu kunniasta.

Seuramme uuden ison maneesin avajaisia vietettiin lauantaina 30.9. Kuluntalahdessa. Maneesin rakentaminen on ollut pitkä ja vaikea projekti ja se sai arvoisensa vihkiäiset. Noin 150 henkilöä oli saapunut seuraamaan avajaisjuhlaa, jonka juontajana toimi Marko Björs. Maneesin siunauksen suoritti Kajaanin seurakuntapastori Erva Niittyvuopio. Avajaispuheenvuorossaan Kajaanin Ratsastusseuran varapuheenjohtaja Raija Koskelo kertoi juhlan tarkoituksena olevan kerrata, miten tähän unelmien päivään ollaan päästy ja mitä kaikkea se on vaatinut. Lisäksi Raija kiitti seuran ?tulisielua? Leenaa maneesiunelman toteuttamisesta.

Juhlapuheensa alussa Leena Valtanen muistutti, että rakennuslupahakemus uuden maneesin rakentamisesta jätettiin 29.8.2005. Lokakuussa 2005 tulevan maneesin paikalla kasvaneeseen mäntyyn naulattiin tiedote: ?Tälle tontille on vireillä rakennushanke?. Siitä se kaikki lähti.

Leena Valtanen kertoi, miten ratsastus urheilulajina on muotoutunut ?herrojen harrastuksesta? koko kansan harrastukseksi. Ratsastus on hänen mielestään myös muuta kuin pelkkä urheilusuoritus, lajia harrastavat oppivat tallilla toimiessaan myös vastuuntuntoa ja työntekoa. Leena muistutti, että Kajaanin ratsastusseura on ansioitunut nimenomaan nuorisotoiminnassaan. Sinettiseuran arvonimen KRS sai vuonna 1993 ja on sen siitä asti pystynyt pitämään. Lisäksi seura valittiin vuoden 2004 Suomen parhaaksi ratsastusseuraksi juuri nuorisotoimintansa perusteella. Ratsastusharrastuksen suola ovat osalle harrastajista kilpailut, joissa voi käydä testaamassa omaa osaamistaan. Kilpailu-urheiluna ratsastus on tasavertainen laji - monessako muussa urheilulajissa naiset ja miehet kilpailevat samoissa sarjoissa?

Leena Valtanen visioi myös seuran ja Kuluntalahden hevosharrastusalueen tulevaisuutta. Tulossa on mm. maisemointia, joka kattaa sekä raviradan alueen että ainakin kahden ratsutallin ympäristön. Yhteistyötä Kainuun Raviradan ja alueen yritysten sekä harrastajien kanssa rakennetaan yhä toimivammaksi kokonaisuudeksi niin harrastus- kuin kilpailutoiminnankin kannalta. Leena Valtanen heitti myös haasteen tuleville seuratoimijoille: Tavoitteena Pohjoisen Kalotti-alueen yhteiskilpailut Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän kesken jossain hevosharrastuksen kilpailulajissa.

Leena myös esitteli Kajaanin Ratsastusseuran useita vuosia sitten tekemiä visioita toiminnan kehittämiseksi. Paperissa oli neljä kohtaa:

1. Ratsastuskeskuksen ja raviradan alueiden kehittäminen ja yhteistyön lisääminen. Tavoitteena koko perheen alue ja ?Kajaani Horse Show?. ? Tätähän tehdään koko ajan ja jotain konkreettista on luvassa! 
2. Tulevaisuudessa alueella on kaksi maneesia ja kaksi ratsutallia. ? Toteutettu! Joistain suunnitelluista kohdista, kuten kahviotiloista maneesin yhteyteen jouduttiin tosin luopumaan. 
3. Hotellitasoinen leiri- ja koulutuskeskus, ratsastusinstituutti. ? Suunnitelmissa edelleen. 
4. Ratsastusreittien verkosto. ? Osittain jo toteutettu Kainuun alueella. 

Puheensa lopuksi Leena totesi, että Unelmilla on taipumus toteutua. Aivan niin.

Saimme juhlan aikana nauttia myös kulttuurielämyksistä. Hanna Hirvonen lauloi kappaleen ?Kuinka kaunista on? ja Seija Mustaneva esitti koskettavaa ja humorististakin runouttaan runoratsu Susie de Koningin selässä Sanna Mattila-Rautiaisen ja Hanna Väyrysen avustuksella.

Tervehdykset Ratsastusseuran uudelle maneesille lausuivat Kajaanin kaupungin hallituksen puheenjohtaja Hannu S. Kemppainen, Suomen Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall ja Kainuun Liikunnan yhteyspäällikkö Pentti Pönkkö. Junioritervehdyksen toivat Riikka Saastamoinen sekä viulun sävelin Kaija Sivonen. Nordea-pankki lahjoitti uuteen maneesiin kookkaan seinäkellon.

Seura palkitsi lisäksi aktiivisia jäseniään ja ahkeria talkoolaisiaan Kaisu Sirosen suunnittelemilla rintakoruilla ja solmioneuloilla. Yhteistyökumppaneitaan ja tukijoitaan seura muisti sekä viirein että Suomen Ratsastajainliiton juhlakirjalla.

KRS:n hallituksen lisäksi rintakoru / solmioneula jaettiin seuraaville henkilöille: Hildur Hagelberg, Sanna Mattila-Rautiainen, Suvi Juntunen, Kaija Marin, Sinikka Leinonen, Sari Nieminen, Matti Huurinainen, Tapio Karjalainen, Heikki Leinonen, Jorma Leinonen, Esa Mikkonen ja Petteri Kyllönen. 

KRS-viirit luovutettiin Matti Huurinaiselle sekä Nordea-pankille. Suomen Ratsastajainliiton juhlakirja jaettiin seuraaville yrityksille: Maakunta, Nordea, Kainuun Sanomat, Maxi-Makasiini, Kainuun Energia, Kainuun puhelinosuuskunta, Citymarket, Suomisoffa, Autotalo Hartikainen Oy, Huurinainen Oy, Pekka Heikkinen & Kumpp., Rakennusliike Halonen, Parturi-Kampaamo Pia Kyllönen ja kuljetusliike Kimmo Hämäläinen.

Virallisemman osuuden jälkeen estradille pääsivät ratsukot. Esteratsastusnäytöksessä ratsastivat Suvi Juntunen hevosella Tiziana ja Ilona Juntunen tammallaan Meraldina K. Molemmat esiintyivät edukseen ja saivat esteratsastuksen näyttämään todella helpolta.

Esteratsukoiden jälkeen näimme upean, 14 ratsukon esittämän katrillin, joka alkoi vaikuttavasti Prinsessa Ruususen sävelin. Kärkiratsastajana oli katrillin koreografian ja musiikin suunnittelija, seuramme perustajajäsen Hildur Hagelberg. Katrillissa esiintyivät seuraavat ratsukot: Hildur Hagelberg ? Jesmanta, Inka Keinänen ? Viirin Tähti, Riitta Pajari ? Poppapoika, Tuire Rönkkö ? Hallikainen, Tarja Sahlberg ? Jamper, Heta Rautiainen ? Susie de Koning, Jaana Paavilainen ? Grafit, Saara Lappalainen ? Shah Jahn, Sanna Mattila-Rautiainen ? Waldemar, Riikka Mäkäräinen ? Brygg, Hanna Anttonen ? Prizrak II, Asta Uhlbäck ? Charade, Mirja Leppänen ? Balovnik ja Sari Herlevi ? Nadja.

tahtiseura rgb 72dpi

Tukijoitamme

Maatalousyhtymä Juntunen

Pahavaaran murske

tersm-logo-1 01 small 

enp logo455 transparentKH Oikarisen LOGO transparent

Copyright © 2021 Kajaanin Ratsastusseura Ry. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.