KRS Tiedottaa

2.10.2017

Maneesien käyttäjille tiedoksi:

Tulevalla viikolla tulee äänentoistolaitteiden asentaja, joka asentaa uusia laitteita sekä isoon että pieneen halliin. Asennustyöt tehdään ke-pe 4.-6.10. päivän aikana. Tarkkaa aikaa on mahdoton sanoa, mutta pyritään siihen, että illalla asennuksia ei tehdä.
Asennusten aikana maneesissa on nosturi, joten jätämme asentajalle asennusrauhan ja tällöin tila on varattu kokonaan eikä maneesiin saa mennä hevosten kanssa.


HEPPAKERHO JA KEPPARITUNNIT:

Heppakerho on joka toinen lauantai parillisilla viikoilla klo 15.00-15.45 Kajaanin Hevosharrastekeskuksella.

Kepparitunnit järjetetään joka toinen lauantai parittomilla viikoilla klo 15.45-16.30 Kuluntalahdessa pienessä hallissa.

Kaikki innokkaat ovat tervetulleita mukaan niin heppakerhoon kuin kepparitunneillekin!
Nämä tilaisuudet ovat maksuttomia eikä seurajäsenyyttä tarvita.


EHDOTA VUODEN VAKUUTTAVINTA SEURATOIMIJAA!
Löytyykö vuoden 2017 seuratoimija meidän seurasta?

Ratsastusseuroissa vaikuttaa tuhansia kiitoksen ansaitsevia seuratoimijoita. Vakuuttavin seuratoimija on aktiivinen ja täysi-ikäinen seurassa toimiva henkilö, jolla on homma hallussa ja joka tietää, miten toimia. Vakuuttavin seuratoimija voi olla esim. huoltaja, nuorisovastaava, valmentaja tai vaikka puheenjohtaja.

Ehdota vakuuttavinta seuratoimijaa, joka sinun mielestäsi ansaitsee kiitoksen.
Lisätiedot ja ehdotukset:

http://www.ratsastus.fi/srl/srl_tiedottaa/101/0/eh_do_ta_vuoden_va_kuut_ta_vin_ta_seu_ra_toi_mi_jaa_pal_kin_to_na_jopa_1200_sti_pen_di_seu_ral_le?utm_source=DynamicsMarketing&utm_medium=Email&utm_campaign=Ratsastajainliiton+lokakuun+seuratiedote+2017&ed2f26df2d9c416fbddddd2330a778c6=tulxexzjz-tlhlzvlk


7.9.2017

KAO:n 100 LAHJAA KAINUULAISILLE - tempauksen kohteena Kajaanin Ratsastusseura ry!

Torstaina 28.9. klo 9-12 Eläintenhoitaja -17 -ryhmä (noin 15 opiskelijaa) tulevat kunnostamaan ison ja pienen maneesin pohjia lapioimalla reunoja ja pohjaa tasaiseksi!
Tempaus järjestetään Suomi 100 vuotta -juhlavuoden kunniaksi!
Vastuuhenkilö KAO:lla tallimestari Hanna Hyyryläinen.

Tilat on varattu kokonaan tempauksen ajan. Lisäksi tarvittaisiin PISTOLAPIOITA lainaan!
Lapioiden tuonti nimikoituta ison maneesin eteen viimeistään ke 28.9. ja hakea saa pois heti tempauksen jälkeen.

KRS kiittää KAO:TA jo etukäteen!

MUISTUTUS LANTOJEN KERÄYKSESTÄ
Muistutetaan kaikki ratsastusalueiden käyttäjiä, että hevosten lannat on kerättävä pois ratsastuksen jälkeen molemmista maneeseista ja kentältä.

Tunneilla ja valmennuksissa lantojen poistosta huolehtii pääsääntöisesti opetteja/valmentaja, mutta päivän viimeisten tuntien ratsukot huolehtivat ne pois loppukäyntien jälkeen.

Mikäli löydät ratsastusalueilta ylimääräisiä, sinne unohtuneita lantakasoja, olisitko ystävällinen ja keräisit nekin pois, kiitos!

KISAAJILLE:
Nämä lukevat kisakutsussakin, mutta nyt kaikille muistutuksena/tiedoksi:

- Jos sinulla on kilpailuun lähtöaika- tai talkootehtävätoivetta, laitathan sen ilmoittautumisen yhteydessä suoraan kipaan.
- Estekilpailuissa muista mainita kipaan valinnaisten luokkien KORKEUS, minkä haluat hypätä. Jos korkeutta ei ole mainittu, listojen tekijät laittavat ratsukon automaattisesti ko. luokan alimpaan korkeuteen.
- Jatkossa jos hyppäätte 90cm tai korkeampia luokkia, ilmoittakaa KVAALIT kipassa ilmoittautumisen yhteydessä, siellä on niille ihan oma paikkansa.

SYKSYN TULEVIA TAPAHTUMIA on päivitetty seuran sivuille.
Valmennuksia on tulossa monenlaisia ja ne on mainittu yhteyshenkilöineen. Kisojakin on vielä molemmissa lajeissa kahdet. Tervetuloa!
http://www.kajaaninratsastusseura.fi/krs/index.php?option=com_content&view=article&id=9&Itemid=16

Kainuun Kopse Tiedottaa:

Working Equitation -valmennus Vuokatissa 30.9.2017

Kainuun Kopse tuo syyskuun lopussa Kainuuseen uuden lajin, kun Working Equitation -valmennus ja WE-opettaja Katarina Cozmei saapuvat Vuokatin Ratsastuskoululle lauantaina 30.9.2017. Toivotamme teidän kaikki lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan uuteen lajiin.

Tämän viestin liitteenä on valmennuksen mainos PDF-muodossa ja tapahtuman FB-sivu löytyy täältä: https://www.facebook.com/events/2364804450411842/?fref=ts

Alla hieman lisätietoa Working Equitationista lajina, opettaja Katarinasta sekä päivän sisällöstä:

WE-opettaja Katarina Cozmei on hevosalan monitoimija, joka tällä hetkellä keskittyy hevosen biomekaniikan huomioonottavaan klassiseen kouluratsastukseen, ratsastusjousiammuntaan sekä Working Equitationiin.

Working Equitation eli työratsastus on ratsastuksen kilpailulaji, jonka juuret ovat Välimeren maissa ja taidoissa, joita on tarvittu maatilan töissä ja karjan kanssa. Laji on omiaan parantamaan ja mittaamaan ratsukon taitoja ketteryydessä, yhteistyössä ja kuuliaisuudessa. Lajiin kuuluu erilaisia tehtäviä ja "esteitä", kuten pujottelua, peruutustehtäviä, portteja, siltoja ja niin edelleen.

Ratsastusjousiammunnan historialliset juuret löytyvät puolestaan itäisen Euroopan ja Aasian aroilta, ratsujoukoista ja sodankäynnistä. Ratsastusjousiammunta mukailee sodankäynnin taitoja, ja tarkkuuden lisäksi ratsain ampuva joutuu moderniin jousiammuntaan nähden olemaan huomattavan nopea ja tehokas.

WE-valmennuspäivään Vuokatissa kuuluu tunnin verran teoriaa, sisältäen luennon ja rataan tutustumisen. Luennon jälkeen ratsastuspaikan lunastaneet ratsastavat kahdessa ryhmässä, 1,5 tuntia/ryhmä. Opetustuntien jälkeen saamme nähdä Katarinan ratsailla ratsastusjousiammuntademossa. Tämän jälkeen halukkailla on mahdollisuus kokeilla jousiammuntaa maasta käsin.

Valmennuksen hinta ratsukoille (max. 8 ratsukkoa) 40 euroa Kainuun Kopse ry:n jäsenet, 60 euroa muut (norm. 80 €). Katsojapaikat valmennukseen KaKo tarjoaa ilmaiseksi, sisältäen sekä teorian että ratsastusten seuraamiset (katsojapaikka norm. 10 €). Jousiammuntakokeilu halukkaille 5 euroa/henkilö.

Lisätietoja Katarinasta: www.iberico.fi, Working Equitationista: www.wefi.fi, Ratsastusjousiammunnasta: www.srjl.fi

Valmennuksen lisätiedot & ilmoittautumiset Pauliina Räisänen p. 040 593 767525.7.2017

YLE Kajaani teki paljon juttua viime viikon ratsastussuunnistuksesta ja maastoratsastuksesta yleensä. Jos jäi näkemättä, niin tässä vielä linkit:

YLEn juttu ratsastussuunnistuksesta
https://yle.fi/uutiset/3-9732809

YLEn juttu maastoratsastuksesta
https://yle.fi/uutiset/3-9733334

Facebook-video ratsastussuunnistuksesta
https://fi-fi.facebook.com/ylekajaani/videos/10155205124112535/

Äänijuttua ratsastussuunnistuksesta maanantain Suomen radiossa. Juttu alkaa kohdasta 6:43. (kuunneltavissa vielä 29 päivää)
https://areena.yle.fi/1-4163181

Pohjois-Suomen uutiset ma 24.7.2017, juttu alkaa kohdasta 2:44 (katsottavissa vielä 29 päivää)
http://areena.yle.fi/1-4190383

Allekirjoittaneen kuvia ratsastussuunnistuksesta
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10155255841396208.1073741826.359028956207&type=3

Kiitokset kaikille osallistuneille, erityisesti YLElle! Hienosti uutisoitu!

Sitten muita tapahtumia:

ANNIKE LAVINGEN kurssi pe 4.8. klo 14.> max 3 ryhmää ja su 6.8. klo 17-> max 3 ryhmää.

Hinnat: yksäri 45 min/30€ ja 2 rats.tunti 60 min/20 €/ratsukko sekä yhteiset kulut yhteensä 20€ ratsukko. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Valmennukseen ovat tervetulleita kaikentasoiset ratsukot.

Sitovat Ilmoittautumiset Tiinalle viim. to 27.7 ryhmätoiveineen sähköpostilla tiina.suoranta(at)kao.fi

*MATCH SHOW 12.8.2017*
Kajaanin Hevosystäväinseura järjestää hevosten ja ponien Match Show:n Kainuun raviradalla Kajaanissa lauantaina 12.8.2017 klo 9.00 alkaen. Kutsu liitteenä.

*RAKENNEARVOSTELULUENTO 19.8.2017*
Kainuun Hevosjalostusliitto ja Kajaanin Hevosystäväinseura järjestävät hevosen rakennearvostelu-luennon. Luennoitsijana Suomen Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyiden puheenjohtajatuomari Markku Nisula. Luentopäivä sisältää sekä teoriaa että käytännön osuuden hevosen rakennearvostelusta.
Luento sopii sekä ravi- että ratsuhevosharrastajalle. Mahdollisuus tuoda oma hevonen/varsa mukaan, ensisijaisesti toivomme suomenhevostammoja ja -varsoja (1-3v). Demohevosten maksimimäärä on neljä.
Luennon hinta 5 euroa, sisältää kahvit.
Ilmoittautumiset pe 11.8. mennessä puhelinnumeroon 044 361 7193 tai kainuunhevosjalostusliitto@
gmail.com
Kutsu liitteenä.


*EQUIPE-koulutus*

lauantaina 17.6.2017 klo 14.00 - n. 18.00
Paikka Kainuun Liikunnan koulutustila,

Sisältö:
- kutsun luominen kipaan
- kilpailun luominen equipeen ja kipa-equipe -siirrot
- kilpailun aikataulun suunnittelu
- lähtölistojen ja talkoolistojen tekeminen
- kilpailun valmistelu
- equipe kisapäivänä
- equipe kisan jälkeen: tulokset, equipe-kipa-siirrot

Kouluttajana Sari Kuure, Kajaanin Ratsastusseura.
Koulutus on avoin kaikille. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 12.6. mennessä osoitteeseen This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Osallistujilla on oltava joko ratsastusseuran tai henkilökohtainen kannettava tietokone, johon Equipen voi asentaa sekä jonkinlainen nettiyhteys tai wi-fi -mahdollisuus. KRS:llä on pari konetta, joita voi saada lainaksi.

Koulutus on ilmainen KRS:n jäsenille, muille hinta 15 euroa / henkilö, sis. kahvit ja välipalaa.
Tervetuloa!

 

29.3.2017

Tiedoksenne seurarankingista:

Kaikista 1-tason kilpailuista saa seuraranking-pisteitä. Harjoituskilpailuista ja -luokista ei saa pisteitä ja 2- ja ylemmän tason luokista pisteet lasketaan edustusrankingiin.

Tämän vuoden seuraranking-taulukko on nyt julkaistu
http://kajaaninratsastusseura.fi/krs/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=45

Täysi-ikäiset ratsastajat ovat aikuisissa niin kauan, kunnes
1) itse ilmoittavat minulle halunsa siirtyä senioreihin tai
2) kilpailevat kauden aikana yli 3 kertaa (luokkaa) 2- tai ylemmän tason kilpailuissa, jolloin siirrän heidät seuraavaksi vuodeksi senioreihin.

Mikäli taulukossa on virheitä tai epäselvyyksiä, ottakaa yhteyttä niin selvitellään.

 

 

sinettilogo2015

Tukijoitamme

eltel full color grd pms small
 kaisanet 160px
neste koskiportti small

     vianor small

tersm-logo-1 01 small

 

Copyright © 2018 Kajaanin Ratsastusseura Ry. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.