Heidi ja Heaven sijoittuivat lännenratsastuskilpailuissa

img 8207Kajaanin Ratsastusseuraa edustava lännenratsastaja Heidi Itkonen osallistui Ääneseudun Ratsastajien järjestämiin kaksipäiväisiin kansallisen tason East Hill Ranch Show lännenratsastuskilpailuihin Uuraisissa 29.-30.6.2024. Ratsunaan hänellä oli Heavenly Hidden Heat eli tutummin Heaven (om. Bergholm Fredrik & Itkonen Heidi). Ratsukko osallistui viikonlopun aikana kuuteen luokkaan voittaen kaksi alueluokkaa lajeissa Ranch Riding ja Western Horsemanship. Ratsukko osallistui myös ensimmäiseen yhteiseen kansallisen tason luokkaansa.

Kaikki jutun kuvat kuvaaja Suvi Marttinen @suvinnet.

Heidin ja Heavenin tulokset:

Lauantaina 29.6
- Ranch Riding alueluokka 1/4 pistein 70.
- Western Horsemanship alueluokka 1/4 pistein 77,5.
- Trail alueluokka 5/5 pistein 65,5.

Sunnuntaina 30.6
- Ranch Riding alueluokka 1/2 pistein 69p.
- Ranch Riding kansallinen luokka 3/5 pistein 67.
- Ranch Trail alueluokka 2/2 pistein 65,5.

Kaikki tulokset: https://kipa.ratsastus.fi/events/bc9bb7e5-08af-45f1-9197-5a71c39d6892/results/

 

Lännenratsastuksen eri lajeista Heidi kertoo seuraavaa: "Kaikissa lajeissa joihin osallistuimme, on ratsukolla suorituksen alussa 70 pistettä. Pisteitä vähennetään jos ratsukko esim. tekee askelrikkoja, kolistelee puomeja eli silloin saa virhe- pisteitä. Vastaavasti ratsukko voi saada pluspisteitä jos tekee jonkin arvosteltavan kohdan radasta erityisen hyvin. Tällöin pluspisteet nostavat kokonaispistemäärää. Kaikissa yllä mainituissa lajeissa tuomari valitsee ennalta radan jonka kaikki ratsukot suorittavat yksitellen. Radassa jokainen tehtävä arvostellaan erikseen.

Trail on laji joka vaatii ratsukolta tarkkuutta ja taitoa, tässä lajissa on paljon teknisesti vaativia puomitehtäviä ja silta, portti yms. Arvostelu perustuu siihen, kuinka hyvin hevonen suoriutuu esteistä. Pääpaino on hevosen käyttäytymisellä ja tavalla reagoida ratsastajan apuihin. Lisäksi huomioidaan hevosen liikkeiden laatu.

Western Horsemanship lajissa arvostellaan ratsastajan ja hevosen kyky suoriutua täsmällisesti ja pehmeästi erilaisista liikkeistä, tuomarin laatiman radan mukaisesti. Ratsukon on osoitettava keskinäistä luottamusta ja varmuutta, ja lisäksi ratsastajan on säilytettävä tasapainoinen, toimiva ja hyvä perusistunta koko suorituksen ajan. Ihanteellinen radan suoritus on sellainen, jossa ratsukko tekee erittäin tarkkaa ja saumatonta yhteistyötä suorittaen liikkeet lähes näkymättömiin avuin ja merkein. Lajissa suoritetaan yksilö ohjelma (rata) ja ryhmäosuus.

Ranch Riding on laji jossa esitellään ranch-hevosen monipuolisuutta, asennetta ja liikettä. Hevosen suorituksen tulee jäljitellä ranch-hevosen työskentelyä. Lajissa arvostetaan kuuliaisuutta, täsmällisyyttä, laadukasta liikettä ja ratsukon yhteistyötä.

Ranch Trail on laji jonka tarkoituksena on osoittaa lännenhevosen monipuolisuutta ja kykyä suoriutua erilaisista työtehtäviin verrattavissa tehtävistä. Ratsukossa arvostetaan liikkeiden oikeaa suoritusta, tehokkuutta ja tarkkuutta radan ja esteiden suorittamisessa. Hevosella on oltava tarkkaavainen asenne esteiden välillä ja sen on kuljettava määrätyssä askellajissa."

 

img 8222

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img 8246

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img 8267

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img 8323

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img 8333

 

tahtiseura rgb 72dpi

       LIITY SEURAAN!

Tukijoitamme

OP Kainuu 4v pysty copy 1


SillaChic logo taustaton2

mini-sulologo small

 

 

 

 

 

 

MR logo

 

 

 

 

 

Boss EQ

Copyright © 2024 Kajaanin Ratsastusseura Ry. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.