Kuluntalahden maneesien ja ratsastuskentän toimintasäännöt

Ratsastajien tulee aina käsitellä hevosia hyvin ja asiallisesti sekä ottaa huomioon alueen muut käyttäjät. Vastuu turvallisuudesta kuuluu kaikille. Ratsastusalueilla ratsastaessa on käytettävä aina kypärää. Ratsastusalueiden käyttö päihdyttävien aineiden vaikutuksen alaisena on ehdottomasti kielletty.

1. MUISTAN LIIKENNESÄÄNNÖT
a) Ohitan oikealta
b) Kävelen hevoseni kanssa uran sisäpuolella, pidän kaviouran vapaana nopeammalle askellajille.

2. HUOMIOIN MUUT RATSASTAJAT
a) Otan muut ratsastajat huomioon mm. musiikkia ja muuta rekvisiittaa käyttäessäni.
b) Kerron muille kun aion hypätä.
c) No-shout-laitteet voivat olla käytössä jos on muita ratsastajia yhtä aikaa ratsastamassa, mutta ohjaajan tulee kuitenkin olla katsomossa. Ratsastajan tulee väistää ja antaa tilaa tosille ratsukoille maneesisääntöjen mukaisesti.
d) Pääty-ympyrävalmennus on kielletty.
e) Hevosten satulointia ja valjastamista ei sallita maneeseissa.

3. MANEESISSA JA KENTÄLLÄ RATSASTETTUANI KORJAAN HEVOSENI LANNAT POIS JA PIDÄN YMPÄRISTÖN SIISTINÄ, KORJAAN ROSKAT POIS. OHJATUILLA TUNNEILLA JA VALMENNUSTILAISUUKSISSA RATSASTUKSENOHJAAJA TAI VALMENTAJA VASTAA LANNAN POISTOSTA.
a) Kottikärryt ja talikko ovat sisäänkäyntialueella

4. PIDÄN OMALLA TOIMINNALLANI HUOLEN SIITÄ, ETTÄ MANEESIT JA KENTTÄ PYSYVÄT KUNNOSSA JA TURVALLISENA.
a) Huolehdin myös esteiden ja muiden tavaroiden palauttamisesta takaisin paikoilleen.
b) Ilmoitan kaluston rikkoontumisesta välittömästi tiedotusvastaavalle.
c) Pidän estekalustovajan järjestyksen hyvänä.
d) Isossa maneesissa päivän ensimmäisenä käyttäjänä laitan valot päälle ja päivän viimeisenä käyttäjänä sammutan valot maneesista. Pienessä maneesissa sammutan valot aina poistuessani, mikäli maneesissa ei ole muita ratsastajia.
e) Suljen talvella ovet poistuessani maneesista.

5. HEVOSTEN LIINAJUOKSUTTAMINEN, IRTOHYPYTYS JA KÄRRYILLÄ AJO
a) Hevosia saa pitää irti tai juoksuttaa mieluiten pikkumaneesissa, n. 20 min kerrallaan ja yksi hevonen kerrallaan. Iltaisin klo 20 jälkeen vapaasti. Jos maneesissa on ratsastajia, kysy voiko tulla juoksuttamaan. Turvallisuussyistä noudatettava varovaisuutta ulkokentällä kärryillä ajettaessa, maneesissa ajelulle on varattava aika.
b) Irtohypytys vaatii varauksen tiedotusvastaavan kautta (varausperiaatteiden mukaisesti vähintään 2 viikkoa ennen tilaisuutta), irtohypytys iltaisin klo 20.00 jälkeen pikkumaneesissa.

6. KOIRAT VOIVAT OLLA KYTKETTYINÄ TALLIALUEELLA JA KATSOMOISSA, MUTTA RATSASTUSALUEILLE NE EIVÄT VOI TULLA TURVALLISUUSSYISTÄ. KOIRIEN IRTIPITO ON KIELLETTY KAIKILLA ALUEILLA.

7. VALMENNUSTEN JA KURSSIEN VASTUUHENKILÖILLE ON LAADITTU TIEDOTE, JOKA LÄHETETÄÄN VASTUUHENKILÖLLE ENNEN TILAISUUTTA.

8. ALLE 16-VUOTIAAT EIVÄT SAA HYPÄTÄ ESTEITÄ ILMAN AIKUISEN VALVONTAA.

Päivitetty joulukuussa 2020

tahtiseura rgb 72dpi

enp logo455 transparentKH Oikarisen LOGO transparent

Copyright © 2021 Kajaanin Ratsastusseura Ry. All Rights Reserved.